MENU

Hvordan kan en lille virksomhed sælge gavekort?

Det kan være svært for små virksomheder at sælge gavekort uden at det enten bliver for besværligt eller for dyrt. I denne korte artikel ser vi på nogle af de udfordringer - og muligheder - gavekort salg kan give, og hvilke løsninger der egner sig for en lille virksomhed.

Der er mange forskellige måder man kan sælge gavekort til sin virksomhed. Store virksomheder kan nemt investere i en helt skræddersyet løsning, med professionelt designede og kreativt udformede gavekort. Men det kan være svært for helt små virksomheder – som personlige trænere, coaches, frisører eller behandlere – at finde en løsning hvor gavekort-salget både kan løbe rundt, og også er overskueligt at administrere.

Vores løsning er både billig, nem at komme i gang med og super fleksibel. Men lad os først kigge på alternativet – hvis du selv vil klare det hele.

Traditionelle trykte gavekort

Den løsning de fleste selvstændige tænker på til at starte med, er bare at lave gavekortene selv. F.eks. ved at købe en stak færdig-trykte papir-gavekort. Hvis man har budgettet kan man godt få designet gavekortene som man ønsker og trykt professionelt – men det er ret dyrt. Derfor nøjes mange med et standard-design hvor der f.eks. påføres firmainformationer med et stempel.

På gavekortene skrives beløb og numre efterhånden som de bliver solgt. Gavekortets nummer og værdi skal også noteres i en bog, så du har styr på hvilke gavekort der er solgt, hvornår de udløber og hvad de er værd. Både for at forhindre snyd, men også fordi der naturligvis er regler og lovgivning som skal overholdes, og det er umuligt uden et system til at holde styr på gavekortene.

Mange små virksomheder starter i stedet med en “moderne version” af det traditionelle system – hvor gavekortene laves på PC i f.eks. word og evt. også leveres elektronisk. Men hvor de stadig bliver nummereret og tilpasset manuelt, og hvor der stadig skal holdes styr på det hele manuelt.

Sikkerhedsovervejelser

Det er vigtigt at gavekortnumrene ikke er fortløbende, ellers bliver det nemt at snyde. Der må heller ikke være dubletter, for det vil give forvirring ift. administrationen.

Det kan man f.eks. sikre ved at bruge gavekortnumre på 6 cifre, hvor de første 4 er fortløbende og de sidste to er “check-numre”, som man finder tilfældigt på for hvert gavekort. F.eks. 1001-23, 1002-71, 1003-14 osv. På den måde er optræder samme gavekortnummer aldrig 2 gange (før du har solgt 1000 gavekort i hvert fald). Og det meget usandsynligt at nogen kan gætte et gavekortnummer.

Det er selvfølgelig også vigtigt at uvedkommende ikke kan smugkigge i den bog eller det system, hvor man holder styr på de solgte gavekort.

Vores system egner sig til alle størrelser virksomhed, og er som regel den billigste måde at sælge gavekort når alt regnes med.

Særligt for enkeltmandsvirksomheder og andre meget små firmaer kan det være stor en økonomisk fordel at sælge gavekort via en komplet online løsning.

Kontakt os nu – sælg gavekort i morgen

Fordele ved selv at styre gavekort

Hvis du skal sælge gavekort til en helt lille service virksomhed – f.eks. en frisør salon, eller som selvstændig behandler – så kan det være en realistisk måde at gøre det. Det er muligt fordi du har direkte kontakt med kunden, og typisk bare en enkelt lokation hvor både salg og indløsning foregår. Og hvis der kun er dig selv (eller i hvert fald meget få personer involveret), så er det også realistisk at holde styr på det hele.

Hvis du kan få det traditionelle system til at fungere uden at skulle betale porto, og uden at tænke på din “timeløn” til arbejdet med det – så kan det også være den aller billigste gavekort løsning.

Ulemper ved manuelle gavekort

Men der er tydelige ulemper ved at håndtere gavekort manuelt:

 1. Besværlig administration
  Der er en del arbejde i at holde styr på gavekortene manuelt – jo flere du sælger desto værre.
  Løsning: Det bliver noget nemmere, hvis man håndterer gavekortene i et elektronisk system – altså f.eks. et regneark – i stedet for en bog. Det kræver så til gengæld at man altid har en computer til rådighed.
 2. Dårligt overblik
  Det er svært at danne overblik over dine solgte, udestående og indløste gavekort, både for din egen skyld løbende, og når der f.eks. skal laves moms- og årsregnskab.
  Løsning: Igen kan et regneark også give bedre / nemmere overblik hvis man er god til at bruge det.
 3. Uoptimal sikkerhed
  Det er nemt at begå fejl med sine gavekortnumre eller beløb, når der manuelt skal holdes styr på det to forskellige steder. Hvis der skulle ske noget med den bog du fører over gavekortene – eller hvis du mister den – så bliver det også rigtig svært.
  Løsning: Vælger du regnearks-løsningen, kan du sørge for automatisk at tage backup løbende.
 4. Svært at tilpasse
  Hvis du har trykte gavekort, kan du ikke tilbyde forskellige gavekort typer – f.eks. “Herreklipning” eller “Par massage”. Så kan du kun have en type gavekort og så skrive forskellige beløb på.
  Løsning: Ved at lave gavekortene elektronisk selv f.eks. i word, og enten printe dem for kunden eller levere dem via e-mail kan du lave ensartede gavekort med beskrivelser af forskellige “pakker”.
 5. Begrænset salg
  Det vil være begrænsende for dit gavekort salg at du er nødt til at være fysisk til stede med kunden – både for at modtage betaling, for at skrive på gavekortet og for at levere det.
  Løsning: Med gavekort i elektronisk form kan du sælge gavekort uden at være fysisk til stede. Men det kræver alligevel en del personlig betjening – f.eks. kommunikation ang. betaling, levering osv. Det er unødvendigt arbejde for dig – og det er besværligt for kunden.

Disse ulemper gør tilsammen at det sjældent er den bedste løsning. Selv hvis du kan få det til at fungere, så vil det med sikkerhed begrænse hvor mange gavekort du i sidste ende sælger.

Online gavekort system

Et online gavekort system, løser alle punkterne:

Kort fortalt giver det dig større gavekort omsætning at vælge et fuldt elektronisk komplet online gavekort-system. I de fleste tilfælde ender med også med at være den billigste gavekort løsning, både i opstart og i løbende omkostninger – hvilket jo kun er et plus.

Udfyld dit telefonnummer nedenfor, så tager vi en snak om hvor nemt det er at komme i gang.

Ring mig op

Fejl:

Ok

Tak for henvendelsen

...vi vender snart tilbage!

Hjælp og support

Vi hjælper jer i gang

Vi hjælper med at implementere systemet på jeres hjemmeside, så I kan komme i gang med at sælge gavekort.

 • Individuel tilpasning
 • Design helt som I ønsker
 • Personlig service

Vi hjælper med at designe både jeres gavekort-shop og selve gavekortene, så de passer sammen med jeres grafiske identitet.

Kontakt os